Ambachtelijke Palingrokerij

 
     
 

In de ambachtelijke rokerij worden verschillende soorten paling bereid. Van de IJsselmeer paling en de Ierse paling wordt gemaakt:

  • Gerookte paling
  • Stoofpaling
  • Paling filet

De soorten paling worden ambachtelijk gerookt en bereid. De palingen zijn puur natuur en worden niet geïnjecteerd.

Het roken van paling is een complex traject. Palingrokerij R. de Groot geeft u een kijkje in keuken van het proces in het ambachtelijk bereiden van paling.

 
       
 

In de vroege morgen komt verse paling binnen of worden uit de leefbakken gehaald.

 
       
 

Vervolgens wordt de paling met de hand schoongemaakt.

Daarna wordt de paling opgestoken om gerookt te gaan worden.

 
       
 

Als het rookhok voldoende op temperatuur is wordt de opgestoken paling naar binnen gereden.

 
       
 

Hier ziet u de paling na dat deze gerookt is.

 
       
     
       
  Na het roken wordt een gedeelte van de kweekpaling bereid door te fileren (door midden gesneden) en daarna met de hand gelepeld voor verkoop.